Bademli Balık Kebabı
MALZEMELER
1 Kg Balık
3 çorba kaşığı Un
60 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
150 gr Soğan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak balığı temizleyin. Bunun için keskin bir bıçakla karnını yarın. İç organlarını çıkarıp
atın. Galsemalarını da çıkarıp
atın. Varsa pullarını kazıyın. Eğer büyük balık kullanıyorsanız
fileto çıkarıp
kuşbaşı büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Küçük balıkları bütün olarak bırakın.
Soğanı ayıklayıp
küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri
kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra
iri zar biçimi doğrayın. Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek
kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten
alıp
suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup
atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.
Patatesi soyup
iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu
yıkayıp iyice kuruladıktan sonra
ince kıyın.
Unla tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayın. Fazla unlarını silkeleyip
atın. Yağın yarısını orta boy bir tencerede
orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca unlanmış balıkları koyup. 5-6 dakika
birkaç kere alt üst ederek kızartın. Kızarmış balıkları bir kaba aktarın. Tenceredeki yağı dökün.
Aynı tencerede
kalan yağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğan ve ayıklanmış badem içlerini koyup
bir kaşıkla sık sık karıştırarak
birkaç dakika
bademler sararıp soğanlar pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak
birkaç dakika daha pişirin.
Balığı ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu
serpiştirin. Balıkların üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi
koyun. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Bademli balık
kebabını
kullandığınız balığın cinsine bağlı olarak
10 ila 15 dakika arasında
balık pişinceye kadar ateşte tutun. Gerekirse
pişirme süresini uzatın.