Malzemeler
1 Su Bardağı SütMalzemeler
1 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Süt Kreması
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yufka
100 gr Eritilmiş Margarin
1 Paket Krem Şanti
2 Su Bardağı Süt Kreması
2 Paket Vanilya
6 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yufka
100 gr Eritilmiş Margarin
1 Paket Krem Şanti
Yemeğin Tarifi
Derin bir tencerede süt
ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip
karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp
dinlendirin.
6
yumurta sarısını tozşekerle karıştırıp iyice çırpın. Yumurtalı karışımı
tencereye ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kremalı karışımı en az
6 saat buzlukta bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden
ısıtın, Bu arada yufkanın üzerine eritilmiş margarin sürüp seritler
halinde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufka şeritlerini üzerine
yerleştirin. Tepsiyi fırına verip 15 dakika kadar pişirin.
Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Dondurmayı
bir dondurma kaşığı ile servis kaplarına alın. Krem şantiyi bir sıkma
torbasını içine yerleştirip dondurmanın üzerine sıkın. Fırından
aldığınız yufka şeritlerini krem şantinin üzerine yerleştirip servis
yapın.
Oneri: Evde dondurma hazırlayacak kadar zamanınız yoksa hazır dondurmadan da yararlanabilirsiniz.
Ayrıca dondurma yerine puding, muhalebi veya sütlaç da kullanabilirsiniz.